zondag 12 april 2015

Wijntafeltje en muurvuller

Over enkele weken willen we gaan beginnen met het verven van de keuken en de woonkamer.
We zijn gisteren diverse winkels af geweest. We kwamen er nog niet uit met de verf. Ik heb weer een paar proefpotjes meegenomen. Leisteen en split van Carte Colori.  Ik denk dat het split gaat worden. 
Ook willen we graag een nieuwe bank. Ik zou het leuk vinden als die komt als we klaar zijn met verven, dus ook die moest worden besteld.
We hebben ook nog een bezoek gebracht aan Heykamp Interieur in Ridderkerk. Mocht je eens in de buurt zijn, dan  moet je er echt eens langs gaan. Het is een hele mooie  zaak met hele vriendelijke eigenaren.
Bij Heykamp kochten we dit wijntafeltje.

 Hier zie je de huidige kleur muurverf. Daar ben ik echt helemaal op uit gekeken. Ik ben zo benieuwd hoe het wordt....


De pot die er op staat was mijn eerste muurvuller project. Ik heb er eerst wat af moeten bikken, de oortjes e.d. Daarna heb ik de pot in de muurvuller gezet. Juist doordat ik er van alles af heb gebikt blijft hij onregelmatig. 
Toen de pot droog was heb ik hem geverfd met een mix van diverse kalkverven die ik nog had van proefpotjes voor de bijkeuken.
Daarna nog wat bakmeel erover geveegd.


Ik had ook nog een olielampje dat ik heb bewerkt. Het binnenwerk heb ik eruit gehaald. Er blijft dus wel een gat over, daar heb ik het vogeltje op gezet.


9 opmerkingen:

 1. Mooi wijntafeltje heb je gekocht...
  Split viel bij mij blauwig uit...ik had er een zuil meegedaan, ben er maar gauw met een andere kleur overheen gegaan.
  Moeilijk hoor, de juiste kleur kiezen, lichtinval heeft er heel veel mee te maken.
  Het beste kun je een grote plaat beschilderen met de gewenste kleur, en die dan overal neer zetten...zo zie je ook gelijk wat licht met je uitgekozen kleur doet.
  Je pot is ook mooi geworden.

  Fijne dag nog.
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt een mooi wijntafeltje gekocht!
  Het blijft moeilijk met de verfkleuren hè....ik weet er ook alles van!!
  Ben benieuwd welke kleur het gaat worden.

  Fijne zondag.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je pot is erg mooi geworden. Goed gelukt project. Een paar weken geleden ben ik ook bij Heykamp geweest. Het is inderdaad een mooie winkel en je hebt er een mooi wijntafeltje gekocht.
  Het kiezen van een nieuwe kleur is lastig omdat, zoals Inge al aangaf, de lichtinval heel belangrijk is. Wij hebben in de hal de kleur Leem in de kalkverfuitvoering op de muur en in de woonkamer de kleur Elefante in de krijtverf. Door de kleur van de meubels passen de echte grijstinten niet in onze woonkamer. De genoemde kleuren hebben zowel een bruine als grijze zweem, afhankelijk van de lichtinval. Van de kleur split heb ik ook een kleurstaal gemaakt voor de slaapkamer. Vind ik erg mooi maar heeft inderdaad een blauwe ondertoon. Voor onze slaapkamer is dat niet erg. Succes met kiezen.
  Groet, Margo
  (casadinarda.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend je kleurkeuze, ik vind de lichtinval ook altijd heel bepalend, als je een raam op het zuiden hebt valt de kleur veel warmer uit dan bij iemand die een lichtinval heeft met een raam op het noorden...
  Je pot is heel mooi geworden, leuk om een oud item op deze manier weer actueel te maken.

  Veel succes.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi tafeltje, en die pot heb je ook mooi bewerkt.
  Een kleur is ook overal anders, en je moet het ook echt in je eigen huis bekijken. Maar het komt vast goed.

  Lieve groet lia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi wijntafeltje heb je gekocht. De bewerkte pot past er prima op.

  Het kiezen van de juiste kleur vind ik zelf ook altijd erg moeilijk. Ik heb zelfs in onze slaapkamer gehad, dat een kleur al heel anders leek als je het een meter verlegde...puur door de lichtinval. Gelukkig is daar de kleurkeuze goed uitgevallen, verf is tenslotte best duur in aanschaf en dan is het zonde wanneer je het niet mooi vindt. Succes!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie aankoop , dat tafeltje. De pot heb je ook mooi bewerkt.
  Kleuren kiezen is inderdaad een hele opdracht , eenmaal op de muur kan het wel eens tegenvallen.
  En het moet bij alles passen , gordijnen , deuren enz...
  Succes bij het kiezen
  Groetjes
  Christel van Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat een mooi wijntafeltje, daar kun je alle kanten mee op, staat altijd mooi! Moeilijk he verf uitkiezen, ik ben er ook nog steeds mee bezig, je moet het echt zien in je kamer dus die proefpotjes halen is een goed idee, ik vind je olielampje en je pot trouwens ontzettend mooi geworden, heb afgelopen week een kruiklamp onder handen genomen, hij is bijna af, leuk he om zo bezig te zijn!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Inge, leuk dat je een berichtje hebt achter gelaten op mijn blog. ik ga jouw blog ook volgen. Je woont echt prachtig en het is leuk om je verhalen te lezen. Ben benieuwd voor welke kleur je gaat. Voor onze woonkamer was ik begonnen met sculptura maar ik ben er nog niet helemaal blij mee. misschien voor mij ook een goed idee om een paar proef kleuren uit te proberen.

  Fijne zondag, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen