maandag 27 april 2015

Een vreugdesprongetje.......

Eigenlijk stond het gisteren al op de planning, maar het was er nog niet van gekomen. Het  weiland opnieuw indelen. In de winter zijn er een paar stukken droog en daar mogen de paarden dan lopen, maar een deel is te nat en lopen ze dan kapot. Inmiddels kunnen ze weer op het hele weiland, al is er wel een deel dat we zullen gaan hooien.
Vanmorgen vroeg begonnen. Ik kan daar zo van genieten, al lekker bezig zijn, terwijl iedereen nog slaapt. Alleen het gekwetter van de vogels........


Ik heb Bruno, onze hond, lekker, meegenomen.




Nadat ik klaar was heb ik de paarden gehaald....... het was wel een paar vreugdesprongetjes waard....

Voor wie denkt... wat hebben die paarden nou weer om? Het zijn graasmaskers. Het darmgestel van paarden is erg gevoelig. Een ander rantsoen kan er voor zorgen dat ze koliek krijgen en dat willen we natuurlijk niet. Met de graasmaskers kunnen ze lekker in de volle wei, maar kunnen ze niet zoveel gras eten als anders.
Als ik de maskers om had gedaan na het maken van de foto's was dat waarschijnlijk niet meer gelukt..... dat hebben ze gelijk door....





Ik heb ze ook nog even lekker gepoetst. Het haar laten we op het moment liggen en het is de dezelfde dag nog weg. De kauwen halen de losse haren ook zelf weg bij de paarden. Ik ben benieuwd in hoeveel nesten in de buurt je haar van onze dieren terug vindt.




Vorige week ook nog deze leuke foto's gemaakt. We hebben een koolmezenpaartje in het nestkastje aan de paardenstal, die ook druk aan het bouwen zijn, al gebruiken deze hondenhaar. Het kleed van de hond had ik buiten gehangen en daar kwam het koolmeesje elke ochtend haar halen, leuk hè?




zondag 26 april 2015

Nieuwe kast

Voor de keuken wilden we graag een andere kast. We hadden er nu nog een van Riviera Maison, maar we willen graag over naar een andere stijl, dus die hebben we verkocht. Inmiddels hebben we ook een andere kast gevonden. Alleen vonden we hem in de keuken niet zo mooi staan en hij heeft dan nu een plekje gekregen in de woonkamer. 




 



Ik heb de kleur nog even gelaten zoals we hem kochten. Ik wil eerst zien hoe de rest van het huis wordt en kijk dan of hij een ander kleurtje krijgt.

De kast uit de woonkamer is nu verhuisd naar de keuken. 





Dit weekeind hebben we verf gekocht voor de woonkamer en volgende weekeind gaan we dan echt beginnen. Ik heb veel rond gekeken op andere blogs en tijdschriften doorgebladerd.
Ik heb een paar proefkleuren opgezet op de schouw. Van links naar rechts, van boven naar onder. Van Carte Colori, lava, piombo, beton, split, een zelf gemengde kleur en schaduw van L'authentique ( deze hebben we in de bijkeuken). We hebben toch besloten voor split te gaan. De piombo vinden we te bruin en dat willen we niet. De andere kleuren te donker of te licht.
De verf hebben we gekocht bij Willemien en Corneel in Ridderkerk. We kregen er erg goed advies.


Fijne koningsdag allemaal!

zondag 12 april 2015

Wijntafeltje en muurvuller

Over enkele weken willen we gaan beginnen met het verven van de keuken en de woonkamer.
We zijn gisteren diverse winkels af geweest. We kwamen er nog niet uit met de verf. Ik heb weer een paar proefpotjes meegenomen. Leisteen en split van Carte Colori.  Ik denk dat het split gaat worden. 
Ook willen we graag een nieuwe bank. Ik zou het leuk vinden als die komt als we klaar zijn met verven, dus ook die moest worden besteld.
We hebben ook nog een bezoek gebracht aan Heykamp Interieur in Ridderkerk. Mocht je eens in de buurt zijn, dan  moet je er echt eens langs gaan. Het is een hele mooie  zaak met hele vriendelijke eigenaren.
Bij Heykamp kochten we dit wijntafeltje.

 Hier zie je de huidige kleur muurverf. Daar ben ik echt helemaal op uit gekeken. Ik ben zo benieuwd hoe het wordt....


De pot die er op staat was mijn eerste muurvuller project. Ik heb er eerst wat af moeten bikken, de oortjes e.d. Daarna heb ik de pot in de muurvuller gezet. Juist doordat ik er van alles af heb gebikt blijft hij onregelmatig. 
Toen de pot droog was heb ik hem geverfd met een mix van diverse kalkverven die ik nog had van proefpotjes voor de bijkeuken.
Daarna nog wat bakmeel erover geveegd.


Ik had ook nog een olielampje dat ik heb bewerkt. Het binnenwerk heb ik eruit gehaald. Er blijft dus wel een gat over, daar heb ik het vogeltje op gezet.


vrijdag 3 april 2015

Fijne paasdagen....

Ik heb gisteren wat ranonkeltjes en groen gehaald.





Een paar takjes apart gehouden voor een toefje. Deze hangt nu aan het luik achter ons bed.





Hele fijne paasdagen allemaal. Geniet ervan!